В Европейския съюз не успяха да постигнат съгласие за новите санкции

...
В Европейския съюз не успяха да постигнат съгласие за новите санкции
Коментари Харесай

В ЕС не успяха да постигнат съгласие за новите санкции срещу Русия

В Европейския съюз не съумяха да реализират единодушие за новите наказания против Русия. Страните възнамеряваха да ги вкарат по отношение на навършването на една година от началото на съветската инвазия в Украйна, оповестиха за Ройтерс дипломатически източници, написа Българска телеграфна агенция.

Страните членки на Европейски Съюз трябваше да реализират единомислещо единодушие за въвеждане на наказания. Източниците обявиха, че Полша е блокирала санкционния пакет поради препоръчаните изключения от възбраната за импорт в Европейски Съюз на съветски синтетичен каучук. Полски дипломати обявиха, че изключенията са толкоз огромни, че ще създадат глобите неефективни. Според други източници изключенията са били препоръчани, с цел да бъде направена услуга на Италия, подкрепена от Германия.

Представителите на страните членки би трябвало да се срещнат още веднъж на следващия ден сутринта на датата, на която Русия нахлу в Украйна предходната година, с цел да се опитат да реализират съглашение, настояват източниците.

Случилото се през днешния ден повтори резултата от през вчерашния ден на провежданите в Брюксел диалози.

Предложеният десети пакет наказания включва ограничавания върху търговията, възлизащи на повече от 10 милиарда евро, споделят от Европейската комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР